Æresjyden uddelt på sidste Kromarked

Lørdag den 18. august løb det sidste Kromarked af stablen i Sdr. Omme – i hvert fald for sæson 2018. Hvor 2017 bød på et kummerligt, vådt og endog særdeles koldt sommervejr, så har 2018 nærmest været det stik modsatte. Og det har også afspejlet sig i årets Kromarkeder, der lørdag efter lørdag siden maj måned har været en stor succes.

Mange mennesker havde fundet vej til Kromarkedet netop denne lørdag. Både for at gøre en god handel, få en hotdog og en kold fadøl, men også for at finde ud af, hvem der skulle modtage Æresjyden. Æresjyden er en pris, som uddeles af Sdr. Omme Borger & Erhverv til en person, som igennem lang tid har gjort en ekstraordinær stor indsats for Sdr. Omme. Skønt prisen også har været uddelt i både 2017 og 2016, så er det langt fra noget, der sker hvert år. Tværtimod… Æresjyden uddeles først, når der er en kvalificeret kandidat, og når denne er blevet indstillet af enten en enkeltperson eller forening.

Det vidste Hans Tüchsen, som netop havde indstillet årets modtager til Æresjyden. Modtageren blev Inge Ib Pedersen (i daglig tale Inge Ib) for sit lange og aktive virke i og for Sdr. Ommes borgere. Inge Ib har mange imponerende ting på sit cv, bl.a. har hun igennem mere end 40 år stået i spidsen for Sdr. Ommes aftenskole, været byrådsmedlem, aktivitetsmedarbejder på Omme Centret og meget mere. Inge Ib modtog Æresjyden for sin utrættelige indsats for andre, og – som det blev bemærket i talen fra Borger & Erhvervs formand Søren Nielsen – fordi det altid har været selve sagen, der har været vigtig for Inge Ib. Hun er, om nogen, selve indbegrebet af en lokal ildsjæl.

Det var da også en glad og tydelig stolt Inge Ib, der modtog prisen, og hun blev behørigt fejret på Kromarkedet i selskab med både børn, svigerbørn og børnebørn.

Lørdagens Kromarked blev samtidig det sidste for Hans Tüchsen og Kristian Kristiansen, efter egne ønsker. De to oprindelige initiativtagere har, på vegne af Sdr. Omme Borger & Erhverv, utrætteligt stået i spidsen for Kromarkedet hver lørdag sommeren igennem de sidste 7 år og gjort det til en stor lokal succes. Sdr. Omme Borger & Erhverv takker dem mange gange for deres stores og ihærdige indsats med Kromarkedet.