Børn på vej – pas på dem

“Børn på vej” står der på tydelige skilte langs skolevejene i Billund Kommune og i 91 andre kommuner over hele landet. Skiltene er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul med mere til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Som noget nyt tilbyder kommunerne kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken. Som forældre kan der være mange spørgsmål. eksempelvis hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen. De mange gode råd kan findes på Sikker Trafiks egen hjemmeside.

Forældre kan tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder – du kan tilmelde dig lige her. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.