Et opråb til fællesskabet

Mandag den 12. marts kl. 19.00 afholder Sdr. Omme Borger & Erhverv ordinær generalforsamling. Det sker på Sdr. Omme Kro, og alle skal være så hjerteligt velkomne. Ja, rent faktisk vil vi fra foreningens side mene, at det er stærkt NØDVENDIGT at mange af jer dukker op. For der er virkelig et behov for, at vi nu atter viser, at vi kan stå sammen om tingene i Sdr. Omme.

Sdr. Omme Borger & Erhverv har nu i en årrække arbejdet for at udvikle og afholde aktiviteter til fordel for byen i et tæt samarbejde mellem borgere og alle erhverv. Og aktiviteterne har gennem årene været mange. Der har både været engangs-events, hvor foreningens engagement har været ønsket, men så sandelig også en række af de tilbagevendende begivenheder, som foreningens virke har været kendetegnet ved – bl.a. julemarked og -optog, fastelavnsfester, kromarkeder, Skt. Hans-bål og naturligvis bemanding til den lokale festtradition; De Glade Jyders Fest.

Derudover har Sdr. Omme Borger & Erhverv også været ansvarlige for at tilvejebringe et stort juletræ til byen hvert år samt vedligeholde, opsætte og nedtage den flotte julebelysning, der gør det mindeværdigt at køre igennem Sdr. Omme ved juletide – både for lokale, men også for turister og alle øvrige trafikanter. Vi står også bag de mange flotte flag, der hver sommer vejrer langs Hovedgaden til kromarkeder og andre festlige lejligheder, og vi sætter hvert år talrige fisk ud i Omme Å.

Men vi må desværre erkende, at tiderne skifter. Det har måske aldrig været helt ligetil at finde frivillig arbejdskraft til foreninger, men hvor det førhen måske har været bare en lille smule nemmere, så er det efterhånden ved at blive sværere og sværere at finde de hænder, som gerne skulle være med til, at det bliver nemmere at løfte i flok. Således også i Sdr. Omme Borger & Erhverv, hvor vi igennem de sidste par år selv har oplevet en vigende interesse for at deltage bag kulisserne.

Vi synes det er mægtig sjovt at skabe en fastelavnsfest, hvor mere end 200 mennesker deltager. Det er skønt at se, hvor mange forældre og børn der har brugt timer sammen på at skabe flotte kostumer… og se, at nogle voksne også klæder sig ud for at hygge sammen med børnene. Det er også en fornøjelse at se, hvor mange besøgende der er til det traditionsrige Julemarked. Kromarkederne er også velbesøgte, og der findes vel næppe nogen, som ikke har kigget forbi Jydefesten en gang imellem.

Men uanset hvor skønne alle disse oplevelser er, så er der også en ”ubekvem sandhed” bag dem: Tingene sker ikke af sig selv! Vi har ganske enkelt brug for flere, der vil bidrage aktivt.

Derfor dette opråb til jer – både borgere og erhvervs- og handelsliv. Vi har brug for jer nu, brug for at I støtter op om foreningens virke og viser flaget. Vi har brug for nye medlemmer til bestyrelsen, og vi har så sandelig også brug for folk af alle aldre og køn, som aktivt kan deltage i at føre foreningens aktiviteter ud i livet. Ja, det vil kræve lidt arbejde… men hvis vi kan løfte i flok, bliver byrden for den enkelte så meget desto mindre. Kan vi ikke det, så er løsningen enkel: Så må vi i fremtiden undvære en eller flere af de aktiviteter, der har hørt under Sdr. Omme Borger & Erhvervs virke.

Dette skal ikke opfattes som en klagesang, men blot en konstatering af, at der altså er brug for lidt mere handling. Ja, de fleste af os betaler kontingent til Sdr. Omme Borger & Erhverv – det er frivilligt, men dejligt at se at folk vælger det til for at støtte økonomisk. Men indbetaling af kontingent kan desværre ikke gøre det alene. Der skal også handling og aktiv deltagelse til, og dette gælder både for private medlemmer samt erhvervsmedlemmer.

Derfor har vi en bøn til jer fra os i Sdr. Omme Borger & Erhverv: Kom og vær med til at løfte. Kom og vær med til at lade os holde liv i byen. Kom og vær med til at vise, at vi selv her i det yderste hjørne af Billund Kommune også fremover kan være aktive. Kom og vær med til at vise, at vi også fremover har masser at byde på – både for nuværende borgere, men så sandelig også for tilflyttere og turister. Kom og vis, at vi både kan og vil stå sammen som borgere. Kom og vis, at vi stadig har et aktivt handels- og erhvervsliv, som også fremover gerne vil tage aktivt del i at føre vores fælles visioner ud i livet.

Kom og deltag på vores generalforsamling mandag den 12. marts.

Kom og vær med.

Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slide