Jonas får legat på kr. 10.000

I januar 2020 siger 23-årige Jonas Egsgaard Pedersen fra Sdr. Omme på gensyn til sit liv som studerende på maskinmesterskolen i Aarhus og rejser på studieophold i Australien. Jonas skal næste forår være udvekslingsstudent ved Australian Maritime College, som led i sin uddannelse, og han glæder sig enormt til de faglige muligheder, der venter:

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Tasmanien og studere. Jeg har hørt at de har et højt fagligt niveau og nogle fantastiske faciliteter. Fx har tidligere udvekslingsstuderende været med til at bygge en ubåd i løbet af deres ophold. Derudover, skal jeg bo på campus så jeg glæder mig til at få styrket mit engelske.”

Det er dog ikke kun de faglige muligheder, der lokker. Også udsigten til store personlige udfordringer og oplevelser har fået Jonas til at søge mod udlandet: ”Jeg har aldrig været ude og rejse, så hvis det endelig skulle være, så var det nu. Og hvorfor så ikke tage så langt væk som muligt? Jeg vil udfordre mig selv, og det er en fin mulighed for at give den fuld gas – både fagligt og personligt.”

Ud over pas, tøj og studiebøger har Jonas også et legat på 10.000 kroner fra Nordea-fonden med i bagagen. Legatet skal bruges på at dække nogle af de mange udgifter, der er forbundet med et dyrt
studieophold i udlandet:

”Legatet falder på et tørt sted, og primært flybilletterne er en stor udgift som legatet vil hjælpe meget på. Udover det, vil jeg også rejse rundt og få nogle oplevelser i landet og her kan legatet også hjælpe til.”

Jonas kommer hjem fra sit studieophold i Australien til sommer næste år, og fortsætter derefter på maskinmesteruddannelsen i Aarhus, som han forventer at færdiggøre i efteråret 2020.

FAKTA:

  • Mere end 15.000 danske studerende rejser hvert år på studieophold i udlandet som led i deres videregående uddannelse (kilde: Danmarks Statistik).
  • De studerende har mulighed for at søge forskellige legater, der kan dække nogle af omkostningerne ved et studieophold i udlandet.
  • Nordea-fonden uddeler årligt op til 10 mio. kr. i legater til professionsbachelorstuderende og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet.
  • Nordea-fondens næste ansøgningsrunde er til efteråret med ansøgningsfrist 15. oktober.

(Tekst fra Nordea-Fonden)