Jydemarkedet flytter til Sigengtorvet

Af Thomas Rimmer Larsen

Sdr. Omme har fået et nyt flot torv midt i byen, og selvfølgelig skal det traditionsrige Jydemarked afholdes på og omkring dette torv. Her vil der være mulighed for at gøre en god handel, nyde markedsstemningen og få serveret grillpølse og en kold fadøl eller sodavand. For kræmmere er standen gratis, og der er ingen tilmelding, idet der gælder først til mølle princippet.

Markedsteltet er placeret på Sigeng-torvet, og det vil være centrum for en række aktiviteter. Vi starter fredag kl. 08.00, hvor de morgenfriske Aktive Kvinder vil servere gratis morgenmad og kaffe sponsoreret af Sdr. Omme bageri og Meny. Så får man lagt bunden for en god fredag på Jydemarkedet, der starter omkring kl. 09.00 og varer til kl. 17.00.

I løbet af fredagen vil lokale bil-, mc- og knallert-entusiaster udstille deres fine to- og firehjulede køretøjer på markedspladsen, mens duoen Claus og Morten sørger for musikken og den gode stemning i markedsteltet.

Om lørdagen starter markedet kl. 09.00 og slutter kl. 15.00. Markedsteltet danner kl. 12.00 rammen om det legendariske silde- og pølse-bord, der er ganske gratis. Og der er selvfølgelig mulighed for at købe øl og en snaps til at skylle silden ned med. Ved sildebordet vil der være udtrækning af vinderen af ”vind-en- palle-øl” konkurrencen, som man deltager i ved at købe et lod til 100 kroner ved Q8 (indtil onsdag) eller Jydeteltet.

Musikken står bandet ”KonKurs” for – de gik tidligere under navnet ”3 Crown Alley”, og hvis det navn lyder bekendt, så er det ikke så underligt, for drengene besøgte Jydefesten både i 2016 og 2017. Det første år var i markedsteltet, det andet år om fredagen i Jydeteltet. Nu er de tilbage, hvor de startede, nemlig i markedsteltet. Navnet på bandet er nyt – men musikken er stadig den samme. Glad synge-med- musik der passer perfekt til en lørdag på Jydemarkedet.