Kai fik Æresjyden 2019

Lørdag den 17. august markerede det sidste Kromarked i Sdr. Omme i denne sæson, og markedspladsen bag kroen emmede af god stemning og højt humør.

Men der var mere på programmet denne dag end blot marked. Sdr. Omme Borger & Erhverv havde nemlig besluttet, at den lokale pris Æresjyden skulle uddeles endnu en gang. I år gik prisen til Kai Thomsen, som igennem mange år har gjort rigtig meget for byen i sit virke i Sdr. Omme Idrætsforening.

Som en af pionererne var Kai med til at sætte gang i kapgangs-sporten i 1964 – en sportsgren, som gik hen og blev en gevaldig succes og samtidig fik sat Sdr. Omme på Danmarks- og verdenskortet med en række mesterskaber. I de senere år er det dog primært løbesporten, som har stået Kai’s hjerte nært, og han har formået at skabe en stor interesse for og deltagelse i sporten her i byen.

Kai’s øvrige engagement i byen tæller mange gode punkter, som (udover hans fortsatte deltagelse i SOIF) bl.a. også rummer en forskønnelse og fremhævelse af Holdgårsstenen og ikke mindst de mange løbe- og motionsstier rundt omkring i Sdr. Omme.

Prisen som årets Æresjyde blev overrakt af formand for Sdr. Omme Borger & Erhverv, Rakel Christensen.