Krondiamantbryllup den 24. marts 2016

Skærtorsdag den 24. marts kunne Mariane og Frode Lorentsen Lægårdsvej 3 i Sdr. Omme fejre, at de havde været gift i 65 år.
Mariane er født i Holmager i Nordjylland som landmandsdatter og den ældste af 5 søskende. I 1941 flyttede familien på en gård nær Sønderholm mellem Nibe og Aalborg. Mariane var dygtig i skolen, så i familien blev det besluttet, at hun skulle på realskolen i Nibe. Herefter blev Mariane kontorelev på Aalborg Amtssygehus. Dette blev senere hendes vej til Sdr. Omme Statsfængsel, hvor hun fik job som kontorassistent.
Frode er født og opvokset på Hovedgaden 31 i Sdr. Omme som smedesøn i en børneflok på 10. Som 12- årig fik Frode lov til at arbejde med i smedjen i stedet for at komme ud og tjene på landet. Efter at Frode var blevet udlært, overtog han i 1947 smedjen sammen med broderen Kristian.
Til et bal på Sdr. Omme Kro ”fandt” Frode Marianes taske, så de måtte til Sønderholm Kirke den 24. marts 1951 for at blive gift, hvilket nu er 65 år siden.
Det unge par flyttede ind i den øverste del af Hovedgaden 31, hvor de fik børnene Else, Harry og Torben. Det sammen med travlheden i firmaet gjorde, at Mariane sluttede på Fængslet og helligede sig børnene og firmaet.
I 1965 flyttede de til Lægårdsvej 3 lige over for den nybyggede Sdr. Omme Maskinfabrik, som blev deres fremtidige fælles arbejdsplads. Frode fortsatte helt frem til sin 70 års fødselsdag. Såvel Mariane som Frode besøger hver især ofte deres livsværk, som nu hedder OMMELIFT.
På trods af travlhed på fabrikken har Mariane og Frode taget sig tid til at nyde livet, både i haven, på ture rundt i Danmark og på rejser til sydens varme sammen med familie og venner, hvor Tenerife og Mallorca har været de mest yndede rejsemål, ikke mindst efter, at de er gået på pension.
Mariane og Frode er fortsat et livsglad par, der ynder at få besøg, hvor der ingen ende er på deres gæstfrihed. Frode har fortsat byens bedste bil (Saab 1987), hvori han fortager de store indkøb, hvis ikke han tager en tur på sit elektriske køretøj. Mariane bruger som altid sine ben og går til købmanden for de små indkøb.
Dagen blev fejret sammen med familie og venner på Sdr. Omme Kro Skærtorsdag den 24. marts.