Et solbeskinnet farvel til Elna Lasthein

Det kunne næsten ikke have været mere malerisk perfekt, da solen søndag den 13. maj strålede ned over præstegården i Sdr. Omme. Æbletræerne stod i fuld blomst, Dannebrog vejrede fra flagstangen, fuglene sang lystigt – og præstegården var fyldt med mennesker, der alle kom for at hilse på Sdr. Ommes præst; Elna Lasthein.

For kort inden middag den søndag havde Elna Lasthein givet sin sidste gudstjeneste i Sdr. Omme Kirke. Nu er tiden som præst i Sdr. Omme forbi, og Elna og hendes mand, Niels Martin, ser nu frem til et aktivt otium i Hammel – et otium, der bl.a. bringer dem tættere på deres børn og børnebørn.

At både Elna og Niels Martin har spillet en stor rolle i Sdr. Omme gennem de forgangne år var tydeligt at se ved det store opbud af mennesker i præstegården denne eftermiddag. Flotte blomsterbuketter og gaver blev afleveret, og mange venlige ord blev vekslet mellem de tilstedeværende. Menighedsrådsformand Dorthe Christensen lagde ud med en flot tale til Elna, og herefter kom flere og flere talere til. I mellemtiden kunne gæsterne frit forsyne sig af sandwiches og drikkevarer samt frisklavede hotdogs fra den til lejligheden opsatte pølsevogn, og der blev naturligvis også plads til enkelte sange og salmer.

Mange ønskede at takke Elna for hendes indsats som præst i Sdr. Omme, og adskillige taler berettede vidt og bredt om minder fra årene, der er gået. Solen fortsatte med at skinne, og en bedre dag til at takke Elna og sige farvel fra Sdr. Omme kunne ikke være fundet.

Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slide