Spejderne landede endnu en sejr

Når nu temaet for årets Jydeoptog var “Vikinger”, var det vel næppe så mærkeligt at selveste tordenguden Thor valgte at spille med musklerne og rumle henover himlen kort før de kulørte vogne satte i gang Kr. Himmelfartsdag i Sdr. Omme.

Men det blev ved truslen, og mens Thor (for en kort stund) luskede af, kunne optoget – anført af Varde Garden – køre og gå igennem byen i tørvejr, til glæde for både deltagere og de mange tilskuere, som vanen tro havde taget opstilling langs med ruten.

Optoget bød i år på 6 vogne fra Sdr. Omme Håndbold, Rugkugleklapperforeningen, Slow Riders, Omme Lift, Sdr. Omme Spejderne og US Turtle Power. Det var tydeligt, at kreativiteten havde været høj, og der var virkelig gjort noget ud af de mange vogne.

Optoget sluttede på Sdr. Omme Stadion, hvor Varde Garden gav en lille forevisning på deres kunnen, alt imens vinderne af optoget blev fundet. Hvor det de tidligere år har været publikum, der har afgjort dette med stemmesedler, var der i år premiere på et nyt system. Nu var det nemlig optogets deltagere selv samt et dommerpanel på 3 personer, som skulle finde vinderne.

Førstepladsen gik igen i år til Sdr. Omme Spejderne for deres omfangsrige optog. Andenpladsen gik til de kreative friske fyre fra Rugkugleklapperforeningen, mens Sdr. Omme Håndbold fik en flot tredjeplads for deres kreative og flotte indslag i optoget.

Flere billeder kommer snarest her på hjemmesiden.

Gallery slideGallery slide