Et vådt, men kreativt, Jydeoptog

Vejrguderne viste sig ikke just fra deres mest venlige side Kr. Himmelfartsdag, da det traditionsrige Jydeoptog drog igennem Sdr. Omme som en del af De Glade Jyders Fest. Regnen stod ned og gjorde såvel deltagere i optoget samt tilskuere ganske våde.

Skønt det våde vejr unægteligt havde sat sit præg på antallet af tilskuere i forhold til tidligere års varme og solrige vejr under optoget, så var der alligevel mange, der havde fundet vej ud på gaden for at se optoget. Og deltagerne lod sig bestemt heller ikke kue. Optoget bestod i år af 8 ganske opfindsomme indslag, der alle hyldede dette års fælles Jydefest-tema; “Nostalgi”.

Optoget blev anført af Varde Garden, der slog tonerne an, efterfulgt af Sdr. Omme Spejderne, der var “spejdere som for 100 år siden”. SOIF havde været særdeles aktive og kom sejlende igennem Sdr. Omme ombord på Titanic. Omme Lift deltog også i årets optog og demonstrerede med sine vogne hvordan virksomheden var vokset fra en smedje over landbrugsmaskiner til den fabrik, som den er i dag. Sdr. Omme Bageri leverede nostalgi i bedste Morten Korch-stil, alt imens US Turtle Power virkelig kunne vække minder for motor-entusiaster med deres amerikaner-biler.

Omme Centret deltog for anden gang i Jydeoptoget, hvor nogle medarbejdere brugte deres egen tid på at cykle med nogle borgere fra centret, godt forklædt som figurer fra Matador. Et nyt farverigt islæt i optoget kom fra Hair by Thiim, og sidst men ikke mindst var der gensyn med tidligere tiders vindere Sdr. Omme Kædestrammerforening, der proklamerede et “generationsskifte”.

Optoget sluttede på Sdr. Omme Stadion, hvor Sdr. Omme Slowriders også havde fået udenbys besøg og viste deres klassiske Puch Maxi-knallerter frem.

Årets vindere blev fundet via et system, hvor deltagerne i optoget leverede 75% af stemmerne, mens en jury leverede de resterende 25%. På den måde kom man frem til, at Hair by Thiim havde gjort sig fortjent til en flot 3.-plads, mens SOIF sejlede sikkert mod en fornem 2.-plads. Men 1.-pladsen gik til medarbejderne og borgerne fra Omme Centret og deres figurer fra Matador.

Billede-galleri er på vej.