Sigeng-Torvet

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”false” marginless_columns=”false” style=”margin: 25px auto 0px;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h1″ looks_like=”h1″ accent=”false”][page_title][/x_custom_headline][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”false” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]I 2002 udskrev Real Danmark en landskonkurrence om et bedre byrum i de mindre byer. Et udvalg i Sdr. Omme gik kraftigt ind i projektet. De 3 bedste byer ville Real Danmark financiere. Sdr. Omme blev nr. 4, og projektet måtte opgives.

Men i 2011 – 2012 udskrev Ministeriet et projekt om byfornyelse. 5 byer blev udvalgt og fik eksperthjælp. Sdr. Omme og Hejnsvig var blandt de 5. Som økonomisk støtte fik Sdr. Omme 2,450 millioner, på den betingelse, at Billund Kommune kom med det dobbelte beløb. ( + 4.900 mill. = 7.350 mill.)

På et meget velbesøgt Borgermøde på Sdr. Omme Kro, blev der nedsat 3 lokale grupper til at udarbejde forslag til byfornyelse.

Grupperne blev:
Hovedgade-gruppen
Åløbs-gruppen
Sigeng-gruppen

Vedr. Sigeng-gruppen var der 11 borgere, der ville yde en indsats for dette projekt. Gruppen var fint sammensat med bl.a. 4 familier samt 3 enlige. Man valgte Henning Støchkel som tovholder, samt Ulrik Christensen og Karsten Fasdal som forhandler-udvalg.

I 5 år er der arbejdet med ideen om et Sigeng-Torv. Det blev hurtigt besluttet, at det skulle være et smukt torv på 1.200 m2, placeret ud mod Hovedgaden, og belagt med ægte granit. Udsynet til Kirken skulle der tages hensyn til. Sigengen med vandløb og natur-beplantning var udvidet §3-jord (Exner-Fredning) så dette måtte ikke berøres.

En stor papirstabel fortæller, at en lang række Institutioner skulle søges, og der er brugt utallige timer i gruppen for at få det til at lykkes.

Sdr. Omme har fået et smukt torv med et flot springvand i midten på torvet samt en smuk udsigt til de tre belyste ”Spirer”. På nuværende tidspunkt mangler der forskellige elementer, bl.a. bænke med ryglæn.

Lørdag den 7. oktober 2017 kl. 14.00 blev torvet indviet ved en folkefest i silende regn. Torvets navn er ved en folkeafstemning blevet døbt: ”Sigeng-Torvet”.

Ideen med torvet, som er byens midtpunkt, er til borgernes brug. Vi håber, at byens foreninger vil komme med kreative ideer til arrangementer, så der bliver skabt liv i vores by, til glæde for hele befolkningen.

På Sigeng-gruppens vegne:
Poul Fost og Henning Støchkel[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]